Лихвите по кредитите могат да се увеличат двойно  до края

...
Лихвите по кредитите могат да се увеличат двойно  до края
Коментари Харесай

Лихвите по кредитите може да се увеличат двойно до края на 2023 г.

Лихвите по заемите могат да се усилят двойно  до края на идната година. Това предвиждат анализатори на пазара след повишаване на заемите за потребителите в Европа и Съединените щати. Така от междинни равнища от 2.5% - лихвите могат да доближат 4-5 на 100 през 2023 година

Пореден знак за повишаване на заемите пристигна преди дни, след като Българска народна банка разгласи внезапно покачване на главната рента в страната. Идва ли краят на евтините заеми и с какъв брой ще се покачат вноските по ипотеките от идната година? Прогнозите на сектора събра Георги Георгиев в рубриката „ На твоя страна ”.
 
През идващите седмици за Любослава Христова следва изтегляне на ипотечен заем.Тя деликатно преглежда изискванията на банките.
 
„ Не единствено у нас, на всички места се трансформират лихвите. Човек би трябвало да бъде квалифициран ”, споделя дамата. 
 
Затова занапред пресмята - с какъв брой ще скочи вноската й, в случай че лихвите тръгнат нагоре. И търпима ли ще е разликата за фамилния й бюджет.
 
„ Целта на банките е да се овладее високата инфлация, което неизбежно ще се отрази и на цената на заемите за потребителите в България. Спорно е какъв брой бързо и какъв брой внезапно ще се случи това, само че клиентите би трябвало да са наясно, че това нещо следва ”, сподели кредитният специалист Борис Димитров.

Ще нарастнат ли изтеглените от българите заеми

Колко бързо и какъв брой внезапно - ще зависи от това кой показател употребява определената от нас банка при установяване на равнищата на лихвите по заемите, които отпуска.
 istock istock
Първи резултатът от по-скъпите заеми ще усетят клиентите на банките, при които лихвите зависят от показателите: EURIBOR и главната рента в страната. Въпреки че тези заеми са малцина: при тях вноската може да се увеличи още от 1 януари, защото тези два индикатора към този момент вървят нагоре.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР